Drömmen om storfisk   •   Underbar skärgårdsmiljö   •   enkelt och problemfritt   •   God mat

070-220 32 83

Tillgänglig 24/7

jhfiske@hotmail.com

Frågor och bokningar

Guidade fisketurer kring Singö / Östhammar i närheten av Stockholm.
Perfekt för företagsevent och privatpersoner

Blogginlägg:

Mälarfiske fredagen den 11;e augusti

Fredagen den 11;e augusti hade jag , Ali från Team hauki ( som även jag tävlar i) Niklas Zetterqvist som är en av arrangörens i Roslags pike bestämt oss för en gäddtur i Mälaren

Jag möter upp Niklas strax efter kl 9 på morgonen hemma hos mig efter att jag har varit och lämnat grabben på förskolan.Vi packar ihop vår fiske saker snabbt och kommer iväg runt halv tio tiden , Fäeden går mot Bålsta för där är tanken att tralla ner för dagen. Under bil resan dit så pratar och skratta vi om Anders Borg saken , vi driver lite om hans fest.

Väl framme i Bålsta efter att ha stannat till och ha tankat båten så möter vi upp Ali där .Vi blir förvånade att vi behöver vänta ett bra tag för att få tralla ner båten där , Det är lika många båtar som ska tralla ner på samma plats som på en större fiske tävling , Men vi har inte bråttom så vi står och pratat lite om vädret. Vädrets makter är inte med oss i dag . Solen lyser strakt i dag och kommer fram till att det är kanon bra bad väder istället.Men vi ska ju bända gädda och inte bada, Efter ett tag så får vi tralla ner båten Och får åka i väg.

Första stoppen är inte långt i fen där vi la i båten , Vi känner att få är på rätt plats för att få lite fisk. Jag har en mindre efterföljare redan på andra kastet så det ser lovande ut . Ca 5-10 minuter senare hojtar Ali till att har en gädda på kroken . Jag och Niklas blir 20 kronor fattigare då eftersom vi har slagit vad om 20 kronor vem som tar den första fisken,Grattis Ali.Fisken är inte stor men en fisk i alla fall.

Vi bestämmer oss att åka vidare ett stag till ett ställe som vi blivit rekommenderade av Team Arnö grabbarna som kallas Polack viken av dem eftersom de bara fiska på Salomon slider där

Självklart så sätter jag på ett sådant bete på där. Grabbarna skrattar och hånar mig lite åt mig för det . Men det tar inte många kast förrän jag har landat två stycken gäddor där. Ali som har funderat att sina sliders tidigares veckan tänker om nu om han ska behålla dem istället .

Nu bestämmer vi att oss det blir ingen kaffe för oss innan alla har fått fisk i båten. Så i denna stund så antar vi att Nikas också tar en gädda snart . Men tyvärr så dröjer det länge. Han har ett antal små hugg , men det är en sådan dag för honom ett det inte riktigt vill sig. Men plötsligt så ser man att han skiner upp som sol och säger att det är kaffe på gång , Där sitter gäddan på kroken och drillar gäddan för fullt. Men vad händer han tappar den precis vid båt kanten och inget klaffe för oss. Vi åker runt på olika ställen och har lite hugg här och där , men inte Niklas. vi bestämmer oss att åka tillbaka till ”polack viken”. Men nu har det fina vädret ändrat sig till rejäl vind och vi kan ej stå vid viken och fiska.Vi får tänka om i stället och åker till lite lugnare vatten. Vi stannar till vid en vassrugg .Väl där tar det inte mera än 3 kast för Niklas har en fisk på kroken och denna gång så landar fisken i håven. Vi glada för nu får vi os en kopp kaffe ,men gladast är nog Niklas över att ha fått landa en fisk nu. Fisken är en bra tävlings fisk runt 4 kg .

Vi kör vidare under dagen och det blir lite mera fisk också. Tråkigt nog så börjar solen går ner skymningen smyger sig på när man har det som trevligast i båten . Vi kör på tills det blir mörkt och trailar upp båten i mörker. I det hela en mycket trevlig dag på sjön. Ganska fördelat i båten i dag jag tar mest fisk i båten, Ali fick dagen första fisk och Niklas fick dagens största.Så nu ser vi framåt mot nästa helgs  fiske. vart vi åker då vet vi ej just nu. Snart är det dag för mig att åka på tävlingar också och där i mellan ska man köra guidningar.

Är du eller ni intresserade av att åka ut på gäddguidning med mig så hör gärna av er så styr vi upp något åt er i Roslagen eller i Mälaren

Fler inlägg

Tack för 2020!

Nu har jag kört min sista guidning för 2020.Så vill jag tacka

Roslags Pike 2020

Under lördagen fick jag avbryta de vanliga sysslorna för att vara med