Drömmen om storfisk   •   Underbar skärgårdsmiljö   •   enkelt och problemfritt   •   God mat

070-220 32 83

Tillgänglig 24/7

jhfiske@hotmail.com

Frågor och bokningar

Guidade fisketurer kring Singö / Östhammar i närheten av Stockholm.
Perfekt för företagsevent och privatpersoner

Blogginlägg:

Gran Canaria

 

Så har man vart på se,sett på Gran Canaria och visst vart det lite fiske där med.

Jag valde att åka ut och fiska med den Belgiska fiskeguiden Cal Reich som jag även gjorde förra gången när jag var där nere på semester, En mycket trevlig och duktig skeppare.

Nu hade vi siktat in oss på Blue Marlin en mycket svår fisk att fånga. Jag var inställd på att det kan så att man inte får något hugg alls, men lika gärna gärna så kan det bli jackpott också.

Vi och åkte ut och fiskade och det hände inte så mycket förta timmen. Värmen var det inget fel på idag heller solsken och man vart mycket törstig.

Efter en  1 1/2 timme så händer lite i alla fall. Ett gäng nyfikna delfiner kommer nära båten och gör oss sällskap en bra bit med oss sedan viker de av mot nya äventyr.

Tiden rinner iväg i värmen och jag sätter ner mig på durken och svävar iväg i lite gäddfiske funderingar.

Så SMACK I BACKEN så börjar det att tjuta i en av rullarna .Skepparn bromsar in båten och han hjälp guide ropar BLUE MARLIN, BLUE MARLIN

Jag rusar upp från durken och adrenalinet pumpar för fullt imic nu.Det är inte mitt spö den hugg på men vem bryr sig om det nu.

Fisken drar ut mycket lina och killen som håller i spöt gör ett enormt mothugg. YES vi har den på kroken nu. jag ser den hoppa högt upp i luften . En mäktig syn annat än gäddfiske det här.

Killen börjar att pumpa in fisken men den rusar iväg igen gång på gång. Gissa om jag är spänd att se fiske?

Så håller han på att drilla fisken i ca 20-25 minuter, Vilken häftig fight

Plötsligt så börjar killen med spöt att svära på Belgiska. Jag förstår inte ett enda ord av det språket, man jag förtär att det inte är vackra ord han säger . Han har just tappat fisken, men så är ju fisket i bland.  Snabbt i med betet i vattnet igen är det som gäller

Vi kör under dagen utan några mera hugg. Men en sak är säkert att jag kommer att ut igen efter Blue Marlin med Cal Reich igen

 

Fler inlägg

Tack för 2020!

Nu har jag kört min sista guidning för 2020.Så vill jag tacka

Roslags Pike 2020

Under lördagen fick jag avbryta de vanliga sysslorna för att vara med