Här kommer jag att lägga bilder och reportage hur det har gått på fiske guide turerna under 2018

 

 

Sommar guidning

Nu lördagen den 14/7 så körde jag en guidning efter gädda i sommarvärmen. Vi utgick från Öregrund vid 17 tiden . Solen sken rött bra på himlen och temperaturen i liften var +30 grader och vattnet log på ca +20 grader .

Med mig i båten hade jag Magnus som hade fiskat lite och Fia som var nybörjare på det här med fiske.Så jag bestämde mig rätt fort att hon skulle få sin första spö fångade gädda någonsin.

Vi började i en liten vik om förhoppningar att det skulle finas lite betesfisk och gäddan skulle stå där .Magnus lyckades fånga en liten stackare där och det var det ända som hugg – Så jag bestämde mig att åka vidare mot nya ställen . På vägen till det tilltänkta stället så stannade vi på ett par ställen och hade kontakt med några stycken utan att fånga dem.

Så vi for mot nya ställen och åkte in in en grund fjärd. Nu hade solen börjat att gå ner och betesfisken började att röra på sig. Det var ej bara betes fisken som var villiga att röra på sig utan också det vi var ute efter gädda.

Vi satt på en Storm seeker shan och det vart dagen melodi efter gädda. Vi lyckades att peta upp ett antal fina gäddor. Fia fångade dagen största gädda och vart väldigt glad över det . Vi fiskade på till dess att solen gick ner

 

Ett stort tack till Magnus och Fia för en trevlig kväll på sjön

 

 

Guidning 15/9-19

Denna gång så hade jag med mig Johan och Elias från uppsala och fiskade efter gädda Roslagen .

Morgon vädret var inte det bästa med regn och blåst men eftersom så sprack det upp till bra väder med solsken.

Fisket var bra vi hade kontakt med gädda på alla ställen som vi stannade på . Em del fick vi upp och en del tappade vi,Huggen var stenhårda och fisken var i bra kondition och nu märker man att de är på väg att äta upp sin inför vintern.

Johan fick första gäddan på turen men Elias som var yngst fick den största för dagen

En mycket trevlig dag på sjön och ett stort tack till Johan & Elias

 

Guidning 14/10 -2019

Trots att det var mitt i hösten så var det  verkligen sommar väder i luften 17 grader och solsken  vatten temperaturen låg runt 10 plus grader.

Med mig på denna guidning hade jag med mig Anders och Stefan .Grabbarnas målsättning med denna dag var mycket att det skulle bara komma ut på sjön . men visst ville de få lite gädda också.

På förmiddagen så körde vi på rätt bra i grunda vikar där det fanns växtlighet under ytan och det gav lite resultat i gädda , inga större men trots allt fiska.Så höll vi på med det hela förmiddagen.

Efter lunch så gick vi på lite djupare vatten utan någon resultat tyvärr.

Färgen som gnällde i dag var bruna/mörka beten

Tack Anders & Stefan för en trevlig dagg ute på de blå

 

 

Guidning Roslagen 18/5-2019

Dagen för är hade jag Rasmus och Emil med mig i båten som kom från Örebro

Vi utgick från herräng vid 8 tiden och åkte snabbt till ett bra ställen som har gett lite bättre fisk nu under våren för min del . Väl snabbt på plats så får Rasmus kontakt med en trevlig gädda men den den vill ej följa med till båten för att fotas mm  Även Emil har kontakt med också på plats . Vi nötet på och utan resultat . Vi åker vidare till några andra ställen och Emil lyckas dra upp en gärd och nu tror vi att det kommer att lossna men det är den enfä fisken innan lunch ,

Efter lunch så bestämmer vi oss att så om fisken står vid grynnorna och mycket riktigt så får vi en 80 + direkt och och vi kör vidare . Men tyvärr så är fisket trögt  . Vi lyssnar av med andra fiskare och de verkar inte ha fått så mycket de hel .

Vi fiskar fram till 16-tiden och håller en humöret uppe tröst att det är svår fiskat

Stort  tack til grabbaran för en trevlig dag på sjön

Stäng meny
×